PROJEKAT - Izvidjacko ljeto Boracko jezero 2021

Postovani clanovi NSSRZUZ F BiH OO JU Kantonalna bolnica Zenica.

Savez izvidjaca grada Zenica vec vise od 69 godina uspjesno djeluje na podrucju grada Zenica. To je multi-etnicka, multi-religijska i apoliticka organizacija koja se bavi edukacijom i problemima mladih na principima Svjetskog skautskog pokreta (The World Organization of the Scout Movement). Stalnim radom, organizacijom taborovanja, izleta, takmicenja kao i postignutim rezultatima na planu obrazovanja i vaspitanja, nas gradski savez je stekao reputaciju jednog od najaktivnijih i najkvalitetnijih saveza u Bosni i Hercegovini.

Ovo taborovanje je otvoreno za svu djecu naseg grada kao i sve izvidjace Bosne i Hercegovine uzrasta od 7 do 15 godina koji zele svoj odmor provesti na terenima Borackog Jezera u drustvu sa djecom iz drugih gradova nase zemlje, koji ce takodje organizovati svoje tabore.

Naše 59-godisnje iskustvo taborovanja na Borackom jezeru je garancija za uspjeh ove akcije. Kompletnu brigu o djeci ce voditi instruktori i vodje druzina iz Saveza izvidjaca opcine Zenica i posebno volonterski angazovani profesionalni pedagozi i medicinsko osoblje sa podrucja naše opcine, a brigu o kuhinji vode profesionalni kuhari.

Nasa zelja je da na ovo taborovanje izvedemo najmanje 900 djece u sedam smjene po 10 dana, te pozivamo svu djecu da nam se pridruze i provedu nezaboravnih 10 dana u druzenju ucenju i zabavi .

S obzirom na velik uspjeh proslogodisnje akcije, ocekujemo i velik interes za ovu godinu, te pozivamo zainteresovane roditelje da na vrijeme prijave svoju djecu kako bi blagovremeno izvrsili rezervaciju.

Raspored smjena za taborovanje je slijedeci:

  • I smjena od 04. juli do 11. jula
  • II smjena od 11. juli do 18. juli
  • III smjena od 22. juli do 29. juli
  • IV smjena od 29. juli do 05. august
  • V smjena od 05. august do 12.august
  • VI smjena od 12. august do 19.august
  • VII smjena od 19. august do 26.august

Cijena boravka na taborovanju je 170,00 KM.

U cijenu je ukljucen smjestaj / u satorima sa dva i tri kreveta/, ishrana, nadzor instruktora, medicinski nadzor i prevoz autobusom Zenica – Boracko jezero i obratno.
Svi ucesnici taborovanja na poklon dobivaju majicu tabora i prolaze program rada izvidjacke organizacije.

Za djecu do 10 godina starosti obezbjedjen je smjestaj u novoizgradjenim bungalovima i montaznom objektu u sobama sa 8 kreveta na osnovu zahtjeva roditelja ili procjene starjesine smjene.

Projektom je obuhvaceno vise djece radnika SINDIKATA Kantonalne bolnice Zenica pa vasi uposlenici imaju povlastenu cijenu od 160,00 KM uz obavezno potpisivanje Ugovora o taborovanju.

Sve informacije možete dobiti u prostorijama Saveza izvi?a?a grada Zenica / Titova 20 tel/fax: 032 241 341. mob: 061 189 808

Dodatne informacije o opremi potrebnoj za boravak u izvidjackom kampu mozete dobiti u prostorijama Saveza ili pronaci na www.sigze.org , email: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Uplate i rezervacije se vrse svaki radni dan pocev od 01.06.2021 god. u vremenu od 18 do 20 sati ili na email Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Dobro dosli u nasu organizaciju i na Boracko Jezero!

S postovanjem,

Predsjednik SIGZ-a:
Edin Saric
Zenica, juni, 2021.god.

Opširnije u PDF-u (Obavijest)

Predsjedništvo NSS RZUZ OO JU KANTONALNA BOLNICA ZENICA